De ‘geboortestreek’ van Portugal is landelijk, groen, kalm en traditioneel. Je vindt er eindeloze wijngaarden, historische steden en imposante natuurgebieden met prachtige waterelementen. Beleef het verleden tijdens een rustieke overnachting of een bezoek aan het Middeleeuwse Guimarães. Minho is de groenste streek van Portugal. Pitorreske marktstadjes, Heerlijk en goedkoop uit eten en sprankelende vinho verde (‘groene wijn’), het religieuze centrum Braga, Ponte de Lima met haar beroemde brug en het nationale park Peneda-Gerês… Het zijn maar enkele van de vele bezienswaardigheden in deze regio.
Kijk onderstaand naar een inspirerende video over de streek Viera do Minho:
   
Kijk onderstaand naar een inspirerende video over Cabaceiras de Basto:
    
Niet voor niets noemen de Portugezen de streek Viera do Minho het mooiste en meest Authentieke gebied van hun land! Kijk hier voor het bijzondere woonproject van Jack Bastiaansen in Portugal